Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 29 oktober 2011

Dubbele beglazing

Onze Femmie is alweer een week thuis bij opa en oma. We missen je al wel een beetje hoor, maar gelukkig hebben we vast internet, dus staat iedere dag Skype vele uren aan om gewoon met elkaar te praten alsof we naast elkaar zitten.

Deze week kregen we een postpakket uit Nederland. Het had er een dikke week over gedaan en waarschijnlijk heeft de koerier achter een boom liggen wachten totdat Marjolein 10 minuten weg was, want we hadden een briefje in de bus dat de Noorse TNT was langs geweest. In Nederland staat er dan vermeld wanneer ze het pakje opnieuw aanbieden aan de deur of dat je het zelf kunt ophalen. In het Noors lazen we ook deze mogelijkheden om dit aan te kruisen, maar dat was niet gebruikt. Wat nu?
Nu weten we dat bij de locale C1000 ook het postkantoor zit en aangezien we 's avonds op visite gingen bij een collega van Ben, hadden we bedacht om even langs te rijden. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteraard vergaten we het briefje mee te nemen. Dan toch maar langsrijden om te kijken of het er ligt en desnoods zonder briefje proberen mee te krijgen..
"Die is van ons", zei Marjolein en wees naar het grootste pak wat er te vinden was.
In Noorwegen heb je je daarmee gelukkig voldoende gelegitimeerd en kun je een pakje meekrijgen. Nog wel even een handtekening zetten en een pak rijker reden we weer weg naar huis. Want de collega had al visite vanavond.
Het pak bevatte oprolbare dubbele beglazing van Autobeklederij Molendijk en we hebben die avond een half uurtje besteed om dit te monteren.
Zelfs de huiseigenaar was even komen kijken en was tevreden over het idee en de afwerking.
Nu maar kijken en afwachten of dit gaat helpen om enig kou buiten te houden. We hebben het gevoel van wel, tussen de twee ruiten is het altijd behoorlijk wat kouder dan binnen en de temperatuur is 's ochtends nog niet onder de 15 graden gezakt. Maar dat kan ook wel liggen aan de buitentemperatuur die 's nachts weer 10 graden hoger ligt dan vorige week. In ieder geval stoken we deze week weer wat minder....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten