Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

vrijdag 30 maart 2012

Kleine meisjes worden groot

Na 1 kleine tegenslag was het vandaag dan zover: ons Femmie heeft haar rijbewijs. En daar zijn we toch wel heel erg blij mee. Femke had hier in Noorwegen al haar eerste rijervaringen opgedaan, maar binnenkort mag ze echt zelf proberen tegelijkertijd de bochten te volgen, te schakelen en het andere verkeer in de gaten houden,  zonder dat pappie op de bijrijdersstoel aan het stuur aan het trekken is. (althans, dat hopen we dan natuurlijk)
De nog altijd in Nederland aanwezige Panda staat nu lonkend te wachten tot het roze papiertje opgehaald kan worden op het gemeentekantoor. Totdat.... er is namelijk1 ervaring waar nieuwe bestuurders nog niet aan gewend zijn en dat zijn die kleine eurocijfertjes die onleesbaar snel voorbij rollen als je aan de tank de wagen aan het vullen bent met brandstof. Want tot op de dag van vandaag rijdt een auto niet op lucht of water, helaas... 
Noorwegen is een land waar de olie nagenoeg om de hoek uit de grond gehaald, maar desondanks is de benzineprijs hier het hoogst van heel Europa (omgerekend hebben we hier de 2 euro grens al bereikt). Omdat er verder 8 Noorse Kronen in 1 Euro gaan, gaan die cijfertjes bij de tank hier nog veel harder dan in de rest van Europa.

Ik heb deze week een berekening in de krant gelezen dat de brandstof eigenlijk nog nooit zo goedkoop was als nu. Ten opzichte van de stijging van de salarissen tov 1970 schijnen de brandstofprijzen wel weer mee te vallen. Alleen daar hebben onze 18 jarigen van vandaag de dag natuurlijk niets aan. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten