Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

woensdag 21 december 2011

Keep on dreaming of a white christmas...


A white Cristmas. Onze kerstboom is alvast voorzien van een laagje poedersneeuw en staat buiten te wachten tot ie naar binnen mag. 10 tot 15 jaar doet een boom erover om ca 1.8 m hoog te worden en als kerstboom zijn levensloop te eindigen. 

White Christmas dus, zo op het eerste gezicht ziet het er toch veelbelovend uit. Vorige week zakten we nog in de blubber weg voor de voordeur en had de rivier een enorme afmeting. Momenteel is het buiten -10 graden en stroomt er opvallend minder water door de rivier doordat het water in de bergen vastvriest op de rotsen. 
Er is vannacht sneeuw gevallen en meestal verdwijnt sneeuw pas bij temperaturen boven 0. Maar vrees niet, dat lijkt te gaan lukken. In 2 dagen voorspellen ze hier +8, ofwel 18 graden verschil en veel, veel regen. Ik denk dat ik mijn korte fietsbroek maar weer eens ga opzoeken.


De sneeuw levert, ondanks de foto's in het donker, wel mooie plaatjes op. Grappig detail is dat je in deze foto precies kunt ontdekken in welk deel van het huis we momenteel zitten. Let op het stuk huis wat het meest ontdooid is.
Deze twee nachten was het overigens niet veel lichter door de sneeuw. Om lichter te worden is er toch iets van een lichtbron nodig (meestal de maan), maar de maanfase is het eerste kwartier en van de maan is maar een spleetje zichtbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten