Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zondag 18 december 2011

Bloemos geweldius koudos

Het is zondagochtend, -9 graden buiten, nog altijd geen sneeuw, maar we genieten van het uitzicht.
Niet overal is het uitzicht direct toegankelijk. Aan de noordzijde van het huis vinden we tot onze verrassing de bloemos geweldius koudos (ijsbloemen) op de ramen. Met alle dubbel glas in de wereld leek deze bloemsoort te zijn uitgestorven, maar hier in ons oude boerderijtje in Noorwegen bestaan ze dus nog. En net zoals vroeger vind ik het nog altijd boeiend om ze te bekijken

Zelfs buiten krijg ik niet veel kleur op de foto's. Het is met 9:30 nog redelijk vroeg in de ochtend en weinig zon. Maar snel wordt het een prachtige dag.We zijn door de buren uitgenodigd om een kerstboom uit te zoeken en om te zagen. De bomen zijn te vinden aan de zuidzijde van de heuvel waar we wonen en daar is het heerlijk weer. Ik had voor de zekerheid een kerstboom getekend met maten erbij en een rolmaat meegenomen, maar Maaike vond het wat te ver gaan om hiermee bomen te zoeken. Zonder hulpmiddelen vinden we alsnog een leuke boom en bij nader inzien voldoet de boom met grote nauwkeurigheid aan de getekende versie. Het kan bijna geen toeval zijn.
Buurman Harald had al een vuurtje gestookt op een uitzichtplaats boven de kerk en hier hebben we heerlijk worstjes gebakken in het vuur, koffie gedronken en wat gepraat met elkaar.


En zo eindigen we de gezellige middag met een gevulde maag en een kerstboom voor de deur. Versieren, dat zullen we volgende week gaan doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten