Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

woensdag 8 juni 2011

En daar was Maaike weer

Afgelopen woensdagavond is Maaike, onze kleine wereldreiziger geland. Maaike vraagt sinds ze kan spreken of ze ook een keer mocht vliegen en nu in een half jaar heeft ze al 6x gevlogen, waarvan 2x alleen. Eigenlijk mag je pas vanaf 15 jaar alleen vliegen van KLM, ben je jonger dan is begeleiding verplicht of moet extra betaald worden. Maar als je je tickets gewoon boekt en zorgt dat iedereen goed weet wat ie moet doen, blijkt er verder niemand naar te vragen.
We waren dit weekend erg internationaal bezig. Femke zat in Londen, Marjolein in de Krim (is nog net Nederland) en Ben en Maaike allebei in Noorwegen.

Het waren 4 snelle en warme dagen, want Maaike vond ook echt dat ze als zonnetje ook het zonnetje had meegenomen. En dat was wel even schrikken ja. We gaan al jaren op vakantie naar Noorwegen omdat we  het kouder klimaat iets lekkerder vinden dan de warmte in bv Frankrijk, maar het was op zaterdag zelfs 30 graden.En Maaike, die had helaas geen zwemkleding bij zich.

Op donderdag hebben we een kultuurorientering gedaan. We kochten een orienterings enveloppe bij het benzinestation en gingen op weg. We treffen 2 kaarten aan met in totaal 40 te zoeken posten. 
Als eerste zijn we naar Engesland gereden, waar we 3 uur hebben gelopen om 11 punten te vinden. Dat vonden we wel weer mooi voor die dag. De meeste punten waren redelijk eenvoudig te vinden, maar af en toe moesten we toch echt even flink orienteren. Waar zijn we op de kaart en waar moeten we naar toe. Het leukste vind ik zelf dat Orientering zich buiten de reguliere paden afspeelt. Je loopt dus echt door moeras, langs beekjes, door gebieden waar normaal gesproken niet snel komt. En soms lopen we onszelf ook vast, dan lopen we wel van A naar B, maar blijkt er een rotsformatie tussen te liggen. Ook dat is Orienteren, niet alleen kijken waar je bent en waar je naartoe moet, maar evenzo belangrijk is welke weg je neemt. In ieder geval hebben we prachtige uitzichten, wat ons regelmatig een vakantiegevoel geeft op 30km van huis.

De Noren zelf hebben veelal een boot, hut of allebei. Als ze een hut hebben dan ligt deze vaak dichtbij hun eigen woonplaats, bv 15km verder. Dat lijkt raar vanuit de gedachte dat vakantie ver weg en een heel andere omgeving moet zijn, maar toch is dat laatste zo.

Op vrijdag heb ik nog even een halve dag gewerkt en zijn we hierna naar onze kennissen in Vigeland geweest, Wim en Kari. Wim had net neef Roland en nichtje Romy opgehaald en we hebben pizza meegegeten en tot in de avond zitten praten.

Zaterdag was een hele warme dag. Maaike heeft bij een nieuw vriendinnetje Julie gespeeld. Dat was zeer spannend voor haar, spelen en praten met een Noors leeftijdsgenootje, maar met Engels als backup blijkt het allemaal toch wel heel erg mee te vallen en werd het een hele gezellige dag, zelfs al zit je boven in de boom
Zondag zijn we naar Lillesand gefietst. Maaike stelde het op prijs als haar vader gepaste afstand nam, omdat je als dertienjarige toch echt niet in de buurt kan fietsen van een vader in fietskleren, met een tas met eten en met een hengel aan zijn fiets. Nou ja zeg, weet je wat? Ik zet Maaike gewoon weer op het vliegtuig vanavond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten