Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 20 december 2014

IJzel en averij

De ingang is al een tijdje geleden veranderd, maar ik vond nog wat oude foto's terug van de voor-, tussen- en nu-situatie.Eerst tegels en toen de deur. Minder duidelijk is dat het ook geverfd is aan deze kant.

Onlangs maar weer eens in de pen geklommen om de leverancier van onze deuren te vragen wanneer ze nu de laatste punten komen oplossen zodat we de voordeur ook kunnen betalen. Ze reageren echter niet terug. Gezocht op internet, geen leverancier te vinden en de folder op de website is van 2012.
Het ziet er naar uit dat onze leverancier niet meer bestaat... dat is plotseling een goedkope voordeur.

Zoals te zien is op de foto hebben we maar zand gestrooid. Met 0 graden en regen gaat het ook in Noorwegen gewoon ijzelen. Het is al 5 dagen spiegelglad in de tuin, zelfs de grasmat is glad.

Vandaag naar Kristiansand geredem om nog wat verf en hout te halen voor de laatste verbouwing. Stapvoets naar de hoofdweg en onderweg even "gas" gegeven. De motor maakte even toeren, maar de auto deed niets, alleen het traction control lampje ging branden, maar bleef ook branden, terwijl die altijd direct uitgaat.
Ik grom en mopper wat. Wat is er nou weer kapot? 30 seconden later draai ik de gepekelde hoofdweg op en het lampje gaat direct uit. Het was dus blijkbaar nog gladder dan ik dacht


Gelukkig is de hoofdweg verder goed berijdbaar.
Onderweg passeer ik de waterval bij Boen, altijd een fraai gezicht. Ligt er plotseling een roeibootje met averij midden voor de waterval. Toch wel leuk te filosoferen hoe een eigenaar deze weer in gebruik kan nemen.
1) Naartoe zwemmen, in het bootje klimmen en heel hard terug roeien
2) tweede bootje met een lier aan de brug en langzaam laten vieren, bootje aanhaken en dan terug
3) wachten totdat het gaat vriezen en dan ernaartoe lopen en loshakken
4) wachten totdat het nog harder gaat regenen zodat ie meegespoeld wordt
We zijn er nog niet helemaal uit welke we zouden toepassen. Ze hebben allemaal wel een klein addertje onder het gras.
Misschien heeft iemand een suggestie?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten