Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

dinsdag 2 april 2013

Pasen in Nederland

Op het laatste moment hebben we toch besloten naar Nederland te reizen en op het allerlaatste moment zelfs een dag eerder dan gepland. Op dinsdagmiddag hebben we na het werk de veerboot naar Hirtshals gepakt waar we om 19:45 aankwamen en zijn we heen doorgereden tot Bremen, hier geslapen en daags erna door gereden naar Capelle om opa zijn verjaardagskado te geven: kaas uit Noorwegen, persoonlijk overhandigd.
Na diverse snelle bezoekjes en boodschappen doen zijn we naar de Krim gereden, een gezellige en dankbare tussenhalte tussen de familie in het westen en het verre Hirtshals in het Noorden. Gelukkig hadden we onze winterbanden nog niet gewisseld

Tweede paasdag hebben we gebruikt om Hirtshals te bereiken. Het was heerlijk weer en we waren ruim op tijd bij de boot.


We waren zelfs zo vroeg dat we nog even gewacht hebben voordat we het parkeerterrein opreden en eerst nog wat hebben gelezen en boten hebben bekeken in de haven. De laatste keer stonden we namelijk als eerste op de parkeerplaats (auto 1, baan 1) en mochten we als eerste aan boord, maar helaas werkt een veerboot niet FILO (first in, last out). nagenoeg als laatste mochten we eraf. rijden. En met slechts 1 douanier die alle auto's wil bekijken duurde dat toen een behoorlijke tijd voordat we in onze bed kropen.

De theorie werkte, in Hirtshals reden we in slechts14 minuten voorbij de douane. Voor Noorwegen een toptijd!. Alleen met de fiets ben ik ooit sneller voorbij de douanepost gekomen.

Onze buurvrouw had ons per SMS gewaarschuwd dat we NIET de heuvel voor ons huis naar beneden moesten nemen, aangezien dat door het vele dooien overdag en -10 graden 's nachts een grote ijsbaan was. We lazen we dit belangrijke bericht daags na aankomst en ze had gelijk. Gelukkig kennen we inmiddels de valkuilen in de omgeving en reden midden in de nacht de auto in de eerste versnelling naar beneden

Op1 april komen we thuis en lacht de lente ons na 1 week flinke dooi natuurlijk al flink toe...Oh nee, toch niet. Nog heel even wachten tot die aalbes weer boven water (sneeuw) komt.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten