Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zondag 24 maart 2013

Heerlijk weer

"Het was maar -5 en toch verschrikkelijk koud omdat het zo waaide".
Dat vertelden we elkaar en later dachten we: "maar -5"? -5 was toch al erg koud eigenlijk? Hebben we echt onze grenzen al verlegd of speelt er iets anders mee? Misschien is het klimaat hier iets droger waardoor koudere temperaturen toch minder koud aanvoelen? In ieder geval zijn temperaturen rond het vriespunt meestal geen probleem meer.

Gisteravond was het een koude avond met -9, maar het was met een bijna volle maan toch weer prachtig om buiten te zijn. Het is rond het huis 's avonds behoorlijk donker, maar met maanlicht en veel sneeuw is het geen enkel probleem om buiten te lopen.
Vanochtend was het zelfs weer -15 en hebben we snel de kachel aan gestoken. Maar tegen 10 uur komt het zonnetje lekker over de bomen heen en is het zowaar lekker om in de tuin te zitten. Althans, naast de tuin is beter gezegd want er liggen nog wat sneeuwresten tot 1,5m hoog in de tuin (en, voor de komende vakantiegangers naar Birkeland, waarschijnlijk ligt er over een maand nog steeds sneeuw)Er is in korte tijd deze week aardig wat sneeuw bijgevallen, wat af en toe toch wel leidt tot indrukwekkende sneeuwhopen
en idyllische doorkijkjes: onze tuin uit, kijkend naar links.
Een plaatje die absoluut niet zouden misstaan op een kerstkaart. Enig verschil is de datum (eind maart)

 en vandaag ziet het veld richting de kerk eruit als een gladgestreken tafellaken. Prachtig
maar alle prachtige kiekjes ten spijt verlangen we toch naar een snel voorjaar nu...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten