Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 5 januari 2013

2013 is begonnen

Jeetje, wat ging het jaar.2012 snel voorbij, en zeker die laatste 11 dagen die we vakantie hadden.
Voor iedereen die we niet gezien en/of gesproken hebben, uiteraard de beste wensen voor 2013.

Op 1 januari zijn we weer teruggereden naar Noorwegen. Gelukkig waren de temperaturen boven 0 tot en met Hirtshals, dus het rijden ging, in tegenstelling tot de heenweg, goed. We hadden toch wat extra tijd ingebouwd en waren zowaar als eerste bij de boot. Als eerste auto in baan 1. En voor allen die in de toekomst ook als eerste bij de boot willen zijn: NIET DOEN!!!. Ten eerste is het wachten in Hirtshals verschrikkelijk saai en ten tweede mochten we weliswaar als eerste de boot op, maar kwamen we er nagenoeg als laatste vanaf. En aangezien de Colorline pas om 22:15 uitvoer, werd dit een lange nacht.
Terug thuis in Noorwegen rond 2:30 was onze tuin gelukkig grotendeels schoongemaakt voor sneeuw. Er was rond kerst erg veel sneeuw gevallen en het had hierna erg hard geregend, gedooid en weer gevroren. Onze oprit naar de openbare weg was 1 grote ijsbaan en de ingesneeuwde smart hebben we de dag erna maar laten staan. Fietsen ging namelijk sneller, de smart hebben we letterlijk moeten uithakken.

Wat weten we zoal te memoreren van 2012.
Femke geslaagd voor haar school, haar rijbewijs en naar de universiteit, veel en lang gezellig bezoek gehad, auto ge├»mporteerd en smart gekocht, skivakantie in Gautefal, zomervakantie in Zweden en kerstvakantie in Nederland. Maar bovenal: veel zoeken naar een huis die we nog steeds niet gevonden hebben.
En nu:
We hebben alweer 3 dagen gewerkt, de kortste dag ligt inmiddels al weer achter ons en vandaag bespeurden we in de keuken zowaar de zon weer die op de muur terecht aan het komen is.

Ik heb vandaag na een lange tijd weer mijn vaste rondje gefietst. De temperatuur is hier rond het vriespunt, wat voor een lichte mistvorming zorgde. In ieder geval waren de plaatjes mooi winters.Op de zaak lijkt volgend weekend de hut beschikbaar te zijn voor de eerste die zich aanmeldt. De beheerder was al weg voor het weekend, dus op maandag zullen we horen of we volgend weekend thuis zijn of dat we aan het ski├źn zijn in Hovden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten