Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

maandag 24 december 2012

Kerst 2012 in Nederland


Op zaterdagochtend zijn we vroeg vertrokken. Het sneeuwt in Birkeland, we weten dat we de eerste "white christmas" sinds vele jaren gaan mislopen doordat we kerst 2012 in Nederland gaan vieren. We zullen in Nederland blijven tot het nieuwe jaar. 
Om half zes wordt de heuvel voor ons huis door de sneeuwschuiver al schoongemaakt, desondanks lukt het ons tot twee keer toe niet om de auto hier omhoog te rijden. Via de alternatieve route lukt het gelukkig wel. 
Bij de veerboot is het druk, heel veel niet Noren (opvallend veel Polen) zijn blijkbaar op weg naar huis. 

We hebben nog geprobeerd een beetje sneeuw mee te nemen, maar bij aankomst in Hirtshals was dit al van de fiets afgedooid.


Onderweg hebben we nog een beetje sneeuw in noord Denemarken, maar al snel was de weg goed en droog. Tot Duitsland, hier begon het heel licht te sneeuwen en hebben wij onze snelheid aangepast. De gemiddelde Duitser lijkt echter geen boodschap te hebben aan sneeuw, regen, slecht zicht en blazen gewoon door. We zijn tussen Flensburg en Hamburg zo'n 10 ongelukken gepasseerd en zagen er ook nog 1 vlak voor onze auto gebeuren. De schrik zat er goed in, het was inmiddels spiegelglad op de weg. Geen probleem voor mensen met aangepaste snelheid en voorwielaandrijving, maar des te meer voor de Duitse rijstijl, zeker met achterwielaandrijving.


Tussen Hamburg en Bremen was het -2 graden en begon het te regenen. De weg was gelukkig goed gepekeld, maar dit rijdt toch niet relaxed. Stel dat ze 1 stukje vergeten zijn...
Enfin, ondanks het weer zijn we "slechts" 2 uur later, maar heelhuids, op bestemming aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten