Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 19 november 2011

Naar Nederland

We gaan volgende week een keer terug naar Nederland. Ons huis is verkocht en we moeten de spullen aanstaande vrijdag in een container laden, zodat het ergens in Nederland kan wachten op de overtocht naar Noorwegen.
Kleine voorwaarde hierbij is dat we dit laten overkomen als we zelf een huis hebben. Het huis wat we momenteel huren is gemeubileerd en als we hier de spullen bij gaan zetten dan hebben we ook een polsstok en schoenlepel nodig om binnen te komen. En we hebben veel, maar die twee dingen nog niet.

Hoe we terug naar Nederland gaan is nog niet helemaal zeker... Marjolein is met het vliegtuig gegaan en is al aan het inpakken. Ben en Maaike zullen hier volgende week achteraan komen. Misschien met het vliegtuig heen en met de fiat terug. Of misschien toch met de Ford heen en met zijn allen terug in de Ford. Of misschien zelfs met twee auto's terug naar Noorwegen rijden. Hmmm, 2 auto's... Dan kunnen we wel lekker veel kaas en koffie meenemen.

In Noorwegen zijn we al een beetje aan het kijken naar huizen. We durven nog niet heel hard te zoeken omdat het huis in Nederland nog altijd op ons naam staat, maar we hebben al wel een beetje rondgekeken en zelfs een keer een huis bezocht. De betaalbaarheid van een huis hier is omgekeerd evenredig met de afstand tot de bewoonde wereld. Daar waar je absoluut wilt wonen en waar je bijna vastgespijkerd wordt als je komt kijken, kost het kontakt houden met de bewoonde wereld heel veel tijd.
Van de week was ik op cursus met een collega.

Collega: wil je verhuizen? Waarom koop je mijn huis niet?
Ik: Waar woon je dan?
Collega: In Herefoss, 25km van Birkeland. Bospad omhoog, we hebben een prachtig uitzicht over het meer.
Ik: Waarom wil je weg dan?
Collega: Tja, werk in Birkeland, kinderen op school daar, iedere dag rijd ik 2 tot 3x op en neer, dat is 1,5 - 2,5 uur per dag
Ik: Ik werk ook in Birkeland en heb ook kinderen...

Enfin, wel weer een concurrent erbij voor een huis in Birkeland. En er zijn er in totaal maar 27 te koop...
Aangezien Marjolein in Kristiansand werk heeft gevonden, is het misschien handiger om juist die richting iets te zoeken. Zo wordt er 1,5 km bij Birkenes vandaan een stuk berg bouwrijp gemaakt. Info kan op de website worden bekeken. Wij de website bekeken, maar relevante informatie als prijzen, wat er nog te koop is, wanneer het opgeleverd wordt en wat voor huizen er mogelijk zijn, wordt niet vermeld. We hebben op een zondag een mailtje gestuurd naar het contactadres. Nu hebben alle Noren en bedrijven een email adres, maar we begrijpen nog niet helemaal wat ze ermee doen, reactie krijgen we nagenoeg nooit. Misschien komen we met onze emailadressen standaard in de spam terecht. Marjolein heeft na een week nog even gebeld, maar ze vroegen of we een email wilde sturen... we vrezen dat dit een langdurig proces gaat worden. Misschien moeten we het maar doen zoals het leger, gewoon een vlag planten met onze naam om aan te geven dat we het geclaimd hebben.Geen opmerkingen:

Een reactie posten