Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zondag 7 augustus 2011

1e weekje Maaike in Birkeland

Eerste week dat Maaike echt in Birkeland was. En wat voor week. Maandag, dinsdag, woensdag en donderdag hebben we na het avondeten gezwommen in Berse, en dat was ronduit lekker. Vrijdag is het op de zaak altijd lekker eten in de kantine: de ene week worstjes en de andere week wafels. Maaike heeft met beide geen enkel probleem en at met veel plezier mee op vrijdag.
Zaterdag hebben we het huis aan de kant geruimd en de een paar keer en was gedraaid. Verder niets gedaan (sorry, dan ook niets te schrijven)

Zondag kwam de regen met bakken uit de hemel. De verwachting was dat dit tot ca 13:00 ging duren en dat klopte. Hierna hebben we onze wandelspullen aangetrokken en zijn we van onze cultuurorientering nog een paar posten gaan zoeken. Maaike moppert wat over "alweer wandelen", maar gaat toch mee en vindt het uiteindelijk toch weer een mooie tocht.
Dankzij de regen van afgelopen dag stromen er volop beekjes naar beneden. Zo ziet een watervalletje van boven eruit

En zo een ander watervalletje van beneden. De route voerde er vol onderdoor, maar Maaike vond dat niet erg.

Hierna moesten we met touwen vrijwel steil naar boven ...


... en het uitzicht werd beter en beter. Hier kijken we over het meertje EskedalstjĂžnn heen. Een boom lag geveld, hing ver over de richel heen, maar had het leven nog niet opgegeven. Tja, boven een afgrond hangen op een gevelde boom levert dan wel een leuk plaatje op. In de verte zie ik regelmatig de fabriek waar ik werk en het huis waar we wonen. Desondanks heb ik nog steeds een vakantiegevoel als ik hier rondloop in de natuur.

Uiteindelijk staan we dan op "slechts" 190 meter hoogte, maar hebben een prachtig uitzicht over Birkeland


De laatste post ligt aan de andere zijde van een klein beekje. We hebben waterdichte schoenen en Maaike vraagt of ze door het water mag lopen. Uiteraard geen probleem, alleen de terugreis nam ze een andere weg en stapte zo weer in de beek, die op dat punt echter zo`n 25cm dieper was. Nu hadden we vanwege de regen camaches aangetrokken en die hielden het eerste water tegen. Dus gelukkig waren alleen de eerste 10cm broekspijpen nat, en zo had ze een leermomentje voor de toekomst: Beekjes zijn niet overal even diep.


Na 3,5 uur zijn we weer thuis, 6 posten hebben we gevonden onderweg en 10km gelopen. Als we thuis aan het eten zitten begint het weer te druppelen. Het was een strakke planning vandaag.
Klik hier voor alle foto's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten