Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 28 september 2013

Vissen met de zaak

Onlangs ben ik met collega's buitengaats wezen vissen. We zouden vertrekken vanaf Lillesand waar iedereen via eigen vervoer naartoe zou gaan. Hier waren 3 boten geregeld. Wegens drukte vertrok ik op het allerlaatste moment vanaf de zaak, en laat er nu net een ongeluk zijn gebeurd midden in Birkeland. Noorwegen ten voeten uit, als er een weg geblokkeerd is, dan betekent dat wachten of heeeeel ver omrijden. Er is vaak gewoon geen mogelijkheid om er omheen te rijden via een parallelweg, zo ook hier midden in het dorp. Dus ben ik via een enorme omweg naar Lillesand gereden. En zelfs dat ging niet helemaal zonder slag of stoot. Eerst 8 km terug, hierna over een soort bergpas en kom je via een prachtig groene route op de oude rijksweg terecht. Hier bleken alleen wegens onderhoud de tunnels afgesloten te zijn in beide richtingen, zodat ik de groene route weer terug kon rijden. De volgende afslag (nog verder weg van kristiansand) naar de oude rijksweg genomen, Hierna teruggereden naar Kristiansand waarna ik vervolgens na vele kilometers omweg ook over de snelweg moest waar tol geheven wordt. Nadat ik er 3x zo lang over had gedaan als normaal ging ik als laatste aan boord en vertrokken we om te vissen.
De leukste twee van de drie boten. De derde boot was zo groot deze kleine bootjes aan de davids konden hangen.

De verwachting qua vissen was hoog gespannen, mijn directe concurrenten aan boord hadden fantastische blinkers die binnen enkele seconden op de grond van de zee lagen (volgens mij ben ik met mijn 30 gram blinkertje nooit in de buurt van de zeebodem gekomen). Niet dat dit qua vangst veel uitmaakte, niemand ving iets bij ons aan boord.
Hierna gingen we op makreel vissen. Met de boot langzaam in beweging en een snoer met haken erachteraan. Dit ging al een stuk beter, we vingen direct twee visjes, maar hier bleef het bij. Helaas was hierna snel het uurtje om en moesten we akte de presense geven bij de barbecue.

De vissen werden gewogen en geteld en voor iedere categorie werd een prijs uitgedeeld. Er mocht alleen een hengel gebruikt worden tijdens het vissen en onze boot was "gesnapt" tijdens het onreglementair vissen op makreel en daarom gediskwalificeerd. Maar de rest van de boten had er ook niet veel van gebakken. Zie hier de vangst van 25 manuur (en vrouwuur) vissen....


Bijgaand de emmer van de meest succesvolle boot. De eigenaar had de emmer maar aan boord laten staan, zo weinig had hij nog nooit gevangen. Het bleek goed voor de eerste plaats.

Voor we begonnen was het traditionele visserslatijn over hoe groot de vissen wel niet waren hier, maar zelfs mijn Noorse collega's hadden erg veel moeite om vissen uit het water te halen

Gelukkig was de barbecue was een groter succes. Er was gelukkig vlees ingeslagen en is er niet gewacht op de visvangst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten