Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

dinsdag 19 juni 2012

Grandiosa pizzaverschillen

We hebben enkele keren met de kinderen pizza gegeten bij Peppes Pizza en eerlijk is eerlijk, dat zijn lekkere Pizza's. Maar er is iets met die diepvriespizza's hier waar we geen vat op kunnen krijgen. We hadden al een keer een pizza bij de Coop gekocht, maar we dachten dat het aan ons lag: die diepvriespizza vonden we echt niet lekker. En dat terwijl een collega beweerde dat het nationaal voedsel nummer 1 was. Nu grijpen we niet erg vaak naar diepvries oplossingen, maar in Nederland hadden we toch regelmatig varianten in de vriezer waar we graag naar grepen als we weinig tijd hadden.

Gisteren hadden we het feestje van Maaike. Popie Jopie Maaike had de vrouwelijke helft van haar klas uitgenodigd en zelfs al was de uitnodiging pas op vrijdag gedaan, alle 14 meisjes hadden "takket ja" ofwel gingen komen. En wat heel gewoon is op een feestje is dat er dan gepraat, gegeten en "saft" gedronken wordt.

Pizza Grandiosa is "het diepvriesmerk" in Noorwegen, bestaat al sinds 1980, heeft zelfs zijn eigen vermelding op Wikipedia, dus we hebben de gok genomen en enkele diepvries pizzas ingeslagen en klaargemaakt op deze avond.
Pizza Grandiosa
We hadden 5 verschillende soorten en ook wij hebben er enkele stukken van geprobeerd. Aan het eind van de maaltijd hadden we er een slecht gevoel over dat we dit onze gasten hadden voorgeschoteld. We vinden het blijkbaar echt niet lekker, dus anderen kunnen dit ook niet waarderen. Maar tot onze verbazing was het een groot succes. Iedereen vond het heerlijk en bedankte hartelijk voor het eten.
Vandaag hebben wij onafhankelijk met enkele Noorse collega's hierover gesproken. En wat blijkt, de Noren  vinden de pizzas heerlijk, maar, vertelden ze erbij, ze vinden de pizza's in het buitenland niet lekker. Door deze openhartigheid durfden we schoorvoetend toe te geven dat we van alle diepvriespizza's die we in Noorwegen geprobeerd hebben er gewoon geen enkele lekker vonden, maar dat we ze in Nederland wel altijd kochten.
"Het is maar waar je mee opgegroeid bent" zei mijn collega. Met deze samenvatting kon ik me goed verenigen, maar we konden het toch nog niet helemaal geloven. Vandaag hebben we de laatste twee varianten klaargemaakt in de oven. En... we geven het op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten