Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

maandag 10 maart 2014

Noorwegen

Noorwegen, de lange winter vergeten...
Lange grijze winter, maar na 2 dagen zon en we zijn de winter alweer vergeten.
Afgelopen zaterdag was het voor het eerst eindelijk prachtig weer toen we opstonden. Nog voor het ontbijt ben ik gaan fietsen en is Mar een stuk gaan hardlopen, zo proberen we beide onze konditie weer op zomerniveau te krijgen.
En het was heerlijk. Nog lekker fris, daar waar het water van de bergen over de wegen stroomt, was het zowaar nog glad en bevroren, maar het was heerlijk (of had ik dat al gezegd)

Noorwegen, onverstaanbaar...
Onlangs waren we voor het eerst naar een Noorse tandarts. De man is van origine Zweeds, redelijk onverstaanbaar voor ons, waardoor wij niet de verleiding kunnen weerstaan om hem te vergelijken met de zweedse kok uit de Muppet Show. Wel erg aardig, werkt verschrikkelijk rustig en verstond gelukkig zijn werk erg goed


Noorwegen, wild:
waar we zomaar op de terugreis van de tandarts twee elanden zien oversteken. Zonder enige vorm van haast, desondanks wel te snel voor een Nederlander die probeert een foto te maken met zijn telefoon.
Vandaar een geleende foto van internet


Noorwegen, nog meer wild...
Zo veel natuur dat je dit soort wild ook vrij vaak tegenkomt. Eerst dacht ik dat het was vanwege ontbreken van verbod hierop, maar het blijkt meer te liggen aan het ontbreken verstand en toezicht.Noorwegen:
Waar bijna iedereen jaagt. En ik geef toe, inmiddels ook ik ben een jager geworden en heb in korte tijd 4 slachtoffers gemaakt.


Noorwegen:
Zondag lekker uit eten geweest bij kanocentrum Oggevatn. Maar de meeste foto's maken we toch weer buitenshuis


IMG-20140310-WA0000.jpeg wordt weergegeven

Noorwegen
Waar ze hout hakken voor de kachel en dan zeggen dat het 3 jaar moet drogen...
(ik heb nu een vermoeden waarom dit zo lang duurt)

Noorwegen...
we genieten en leren nog dagelijks

Geen opmerkingen:

Een reactie posten