Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

vrijdag 19 juli 2013

Verhuisd

Dat waren me de weekjes wel, de afgelopen weken. Net terug uit Duitsland gingen we op de 4e naar een concert in het museum. Erg kleinschalig, 40 man toeschouwers, maar erg lekkere Ierse muziek van Andrea Rice met Mark Haddock als fantastische banjospeler. Zie www.andreariceband.com voor geinteresseerden

De dag erna op 5 juli kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Het was allemaal behoorlijk snel gegaan, maar alles was op tijd klaar, de hypotheek, verzekeringen, internet... En zo konden we beginnen. Ons oude huisje was al behoorlijk opgeruimd en heel veel stond klaar in dozen. We hebben de aanhanger geleend van de buren en hebben de keren dat we heen en weer reden gebruikt om ook spullen mee te nemen. En we zijn heeeeel wat keren op en neer gereden.
En zo kwamen we dan toch bij de laatste auto. De allerlaatste keer dat we bij ons huisje wegrijden. Oud, koud, maar we hebben er zeker met plezier gewoond.
Inmiddels heeft Ikea Kristiansand ook weer een goed jaar gedraaid. We zijn er nu iedere week wel een keer te vinden. En eerlijk is eerlijk, ik vind het best leuke puzzels voor volwassenen.
Op de 9e hebben we voor het eerst in het nieuwe huis geslapen en op de 11 de grote klapper: eindelijk na 1,5 jaar de hereniging met onze spullen die opgeslagen stonden in Nederland.
Geweldige hulp van de chauffeur, bijrijder, onze buurman Harald en collega Hans Olav.
Onze Nederlandse vlaggemast hangt nu naast de enorme paal die we bij het huis erbij kregen.
En we hebben ons huis op Have een passende naam gegeven: "Lille Have" ofwel kleine Have

De 14e kwamen onze meisjes terug naar Noorwegen, samen met opa en oma. Femke houdt van vruchten en een bed, Maaike is meer van de sportieve en opa en oma houden van lezen. Zo zien we Femke dus regelmatig in het aardbeienbed ...

(volgens mij hebben we dit schaaltje nooit binnen gezien)
lag Maaike als eerste in de rivier...
en is ons zomerhuisje goedgekeurd door opa en oma als leesplek. Schaduw, windvrij en beschutting tegen de regen. Alhoewel dat laatste niet nodig is, want het is inmiddels al 3 weken schitterend weer hier. 28 graden vandaag, het moet niet gekker worden in Noorwegen.
Het uitzicht is genieten

En het onderhoud is begonnen. We hadden al enkel punten in het huis gevonden die gewoon zeer fout waren, dus de verwachtingen met betrekking tot de antennes waren niet hoog. En dat klopte. Ben sloopt hier de laatste antenne.
Het resultaat: huis zonder antenne. Veel fraaier toch? In ieder geval een stuk veiliger
En verder lopen we nu af en toe aan tegen de verschillen tussen Noorwegen en Nederland. De wasmachinekraan was defect. Ik denk: "ik haal even een nieuwe". Nou vergeet dat maar...3 "doe het zelf zaken" gehad, geen kraan gevonden. Men zegt dat je in Noorwegen niet zelf aan water "mag" sleutelen. Ik ben er nog niet achter of dit nu wettelijk is, of dat men bang is voor de verzekering, maar ik denk het laatste. Aangezien ik niet bang ben een lekkage te veroorzaken ga ik toch echt zelf een wasmachinekraan monteren, dan maar 1 in Nederland kopen.

Inmiddels zitten Ben en Marjolein na 3 weken fysieke arbeid lekker strak in het vel.

Morgen gaan opa en oma weer rijden naar huis en vertrekken om 6:30. Ik ga snel nog proberen wat te slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten