Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zondag 3 februari 2013

Schaatsen op het Skagerrak

Op zaterdag zijn we naar Sørlandcentrum gereden en toen kwamen we voorbij de camping van Kees Verkerk, de schaatslegende uit Nederland van de jaren 70. Maar wat ziet ons oog? Ze zijn er zowaar aan het schaatsen. Niet Keesie, maar de Noren zelf, op het Skagerrak, wat in dit gedeelte toch echt zout water is. Het ijs ligt er glad en glimmend bij en we spreken af dat we hier morgen weer naartoe gaan, maar dan met de schaatsen.
Zo gezegd, zo gedaan. Op zondag waren we terug. Eerst hadden we er nog niet heel veel vertrouwen in. Er liepen wel mensen op het ijs, maar er werd niet heel veel geschaatst. En het was niet heel makkelijk om op het ijs te komen. Aan de kant lagen gebroken ijsschotsen en veel water. 
We liepen wat langs de promenade tot we ergens het ijs op konden. Voorzichtig hebben we een honderd meter het ijs geïnspecteerd, maar het was overal minimaal 10cm dik. Hierna zijn we toch maar de schaatsen gaan halen
 
Marretje met de boogbrug van Kristiansand (de snelweg E18) op de achtergrond. 
Er was vandaag sneeuw voorspeld en dat kregen we al snel. Het ijs werd wit en het uitzicht naar de brug verdween volledig. Hier komen Ben en Maaike aangeschaatst vanuit het niets

Eindelijk, ik had het niet verwacht in Noorwegen, maar we hebben dan toch een keertje op de schaatsen gestaan. En dan nog op zout water ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten