Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zondag 13 november 2016

Langlaufen op Øynaheia

Vrijdag 11-11 staat bekend als gekkendag, dus laten we eens gek doen. We zijn naar Øynaheia gereden om daar te langlaufen.
Van collega's had ik begrepen dat sommige mensen de 15 km doen... 3x achter elkaar... op een avond... en dan de dag erna weer. Wij besloten vandaag de 7km route te doen en hadden koffie mee om onderweg ook nog te stoppen :-)

De dag was niet geheel toevallig gekozen. De sneeuw lag er al een week en daags erna was dooi voorspeld. Dus gingen we nu op pad.
Dat de temperatuur boven slechts -9 graden was bij aanvang mocht de pret niet drukken. De zon scheen en met een beetje beweging blijf je zonder problemen warm,
Na drie km kwam wel de eerste verrassing. Onze route ging blijkbaar over ijs en dit deel was afgesloten. Een bord met waarschuwing hield de enthousiastelingen hier tegen.
Niet getreurd, dan doen we "gewoon" de lange route. We doen allebei aan sport dus dat zal wel lukken. Wel raar dat dit niet in  het begin aangegeven wordt, maar al snel realiseerde we ons dat we waarschijnlijk de enige in Noorwegen waren die deze korte route hadden gepland. 
De tocht verder onderweg was zeer fraai. 


Maar de lange route vergde wel zijn "tol". Met langlaufen gebruik je toch iets andere spieren dan met hardlopen en fietsen.

Desalniettemin sloten we de tocht met een uitermate tevreden gevoel af.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten