Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 11 oktober 2014

Zomer en nu herfst


Het is een schitterende zomer geweest en hebben we goed gebruik kunnen maken van de kajaks. Hierbij het onwennige vertrek van familie op de rivier Tovdalselva in onze kajaks
De laatste keer dat we zelf gingen was misschien net iets te spannend. We zijn eigenlijk mooiweer- en merenvaarders, maar de waterstand in de rivier was behoorlijk hoog en dat leek me best leuk een keer. We besloten de gok te wagen. Welnu, we zijn aangekomen zonder om te slaan, maar hebben het door de stroomversnellingen en golfslag toch niet helemaal droog gehouden.
Bovendien bleef de picknickmand onaangeroerd omdat door de hoge waterstand nergens meer een strandje te bekennen was


En zo kwam de zomer vakantie; De Rocky Mountains in Canada. Werkelijk 3 weken schitterend weer. Gevlogen op Calgery en vanaf daar naar de camperverhuurder en 3 weken rondturen in een prachtige omgeving. Beren gezien, herten (maar geen eland / moose), watervallen, gletsjers, smeltwatermeren, noem maar op 


 Maar, ik moet toegeven dat ik als Nederlander in Noorwegen eigenlijk al een beetje verwend voel met vergezichten, bergen, watervallen en dieren. Canada was prachtig, grootser, maar heeft mij niet dusdanig overtuigd dat ik dit nog een keer zouden willen bezoeken. De afstanden zijn enorm, de snelheden van de vrachtautos ook en er rijden ongelooflijk veel dingen die ongelooflijke herrie produceren. Ik vond het niet echt relaxed rijden daar.
Voor mensen die een camper willen huren in Canada; neem niet de verhuurder van onze camper. Sommige trajecten werden door de passagiers beschreven als "luidruchtige bilmassage". Oordopjes werden niet meegeleverd maar behoorde eigenlijk vanwege het gerammel tot een van de primaire behoeftes, gelijk een startmotor.
Inmiddels is het bij ons geweldig aan het "herfsten". Het heeft de laatste paar dagen flink geregend, de rivier is volledig de weg kwijt en baant momenteel overal tussendoor.

 Het verfwerk aan de buitenkant heeft daarom ook geen zin meer en we zijn aan de slag gegaan binnen in het huis.


Nu hebben we overigens de laatste maanden een behoorlijke invasie van muizen in alles wat maar iets van een dak heeft. In eerste instantie leek dit geen probleem, totdat we zagen waartoe die kleine knagers in staat zijn en welke schade ze aanrichten. In ieder geval is de tegenaanval begonnen, alhoewel ik moet toegeven de strijd nog niet gewonnen te hebben

Stijlvol was wel deze hulp uit onverwachte hoek: een vosje. Volgens mij een verschijning die duidelijk maakt dat er genoeg in de omgeving te eten is. Vreemd genoeg kwam dit prachtige diertje zonder angst met me meegelopen en wilde ook gerust mee het huis in. Dat was me net iets te dichtbij, maar ik hoop wel dat ie nog een tijdje in de buurt van het huis blijft vertoeven.

(foto bewerkt tot Awsome foto door Google)Geen opmerkingen:

Een reactie posten