Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

zaterdag 10 mei 2014

Het voorjaar is begonnen

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb.
We zijn druk bezig met dingen in het huis. O.a het afwerken van de nieuwe deuren nam wat tijd in beslag, maar plotseling staat het voorjaar toch echt voor de deur en moesten we ook tjid gaan besteden aan de tuin en buitenom het huis. En ja, als de hytte van het bedrijf plotseling vijkomt en de skimogelijheden zijn nog steeds perfect... inderdaad, reden we eerst toch nog een keer naar Gautefal om van een heerlijk warm weekend te genieten.

Skjertorsdag, Langfredag zijn vrije dagen voor pasen, en natuurlijk 2e paasdag zelf. Dit maakt wat maakt dat Pasen in Noorwegen in tegenstelling tot Nederland nog altijd een Paasvakantie heet. Ben heeft ook de rest van de week vrij genomen. We zouden gaan klussen en zijn op woensdag naar Nederland gereden.
In Nederland is de tijd om alles te doen wat we wilden dus reden we half versleten op de tweede paasdag weer terug naar Hirshals. Naast de bekende importgoederen als snoep en kaas hadden we dit keer ook de griep meegenomen. De halve dinsdag gewerkt en de rest van de week op bed gelegen alwaar ik op nu.nl bevestigd kreeg dat er een griepepidemie heerste in Nederland. \

Hierna weer lekker begonnen in de tuin. De regenton, die de afgelopen maanden enkele malen is verplaatst, heeft nu zijn plekje gekreden . Volgens Marjolein is 1 detail erg storend hier.
Ik snap daar niets van aangezien dit nog altijd 1 winkel is waar ik gewoon alles kan vinden. Zaken die ik nodig had voor aansluiting van de regenton heb ik dan ook gekocht in Nederland.

Maar inmiddels groeit en bloeit de tuin dat het een lieve lust is
Tulpen van de oude bewoners

 Nog meer tulpen
 Een blauw bloempje (sorry Edwin)
Ons sedumdak op het tuinhuisje begint ook te bloeien, maar met name de framboos steekt al een halve meter boven het dak
Erg lieve solist (ijsbloempje?)Blauwe druifjes
Oeps...

En zo hadden we in ons vorig huis een enorme rabarber en hadden we het erover om dit ook in onze nieuwe tuin te gaan planten. Totdat ik ergens in een onontdekt hoekje deze jongen tegenkwam...
Lekkerrrrrrr

We zijn inmiddels weer een stap gestegen op de Noorse ladder. Noorwegen is aanhanger land nummer 1 (heb ik wel eens gelezen in de Noorse statistieken) en wij ook een aanhanger gekocht. Geen Noors merk doch Duits, dus eigenlijk toch niet 100% goed, maar in ieder geval kunnen wij nu met een aanhanger vuil ed wegbrengen, iets wat toch wel erg handig is met zo'n tuin.

Maar als eerste hebben we kajakken gekocht en 1 hiervan op de aanhanger vervoerd
Daags erna zijn we naar Oggevatn gereden zo'n 18km hier vandaan en hebben Marjolein en ik hier een paar uur gevaren. Omdat Maaike niet meekon voor de doop van haar kajak, zijn we op dinsdagavond naar Berse gereden en hier beverburchten gezocht. 5 stuks gezien en ook nog een ree, dus, ondanks de regen was onze avond was helemaal goed.

Vandaag hadden we "loppemarked" ofwel letterlijk een vlooienmarkt bij het museum waar wij vrijwilligerswerk doen en het was zowaar een leuke dag. Het weer werkte mee en het aantal bezoekers en de omzet was tegen verwachting erg goed. Zelf ook nog wat dingetjes gekocht en we binnenkort in het huis gaan verwerken.Inmiddels zijn we ons huis wat klaar aan het maken voor enkele gasten die ons de komende weken gaan bezoeken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten