Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

dinsdag 4 september 2012

Foreldrene møte

Ik had vandaag een "foreldrene møte" ofwel ouderavond van school. En laat ik me alvast verontschuldigen als ik wat negatief uit de hoek kom, maar het onderwerp wat behandeld werd, vond ik wat eenzijdig..

De begeleiding van de leerlingen in Noorwegen, in vergelijking met Nederland vinden we formidabel. 2 leraren op een klas van 22 kinderen vinden we geweldig.Vorig jaar wilde de school bezuinigen en werden het bijna 2 leraren op 30 leerlingen. Hierover ontstond veel commotie onder de ouders, iets wat wij toen niet helemaal begrepen omdat we in Nederland gewend waren aan 1 leraar op 30 leerlingen, nog altijd de helft van waar we hier over spraken. Maar goed, door alle commotie is de beslissing teruggedraaid en heeft de klas nog altijd 2 op 22. Geweldig.
Maar de "foreldrene møte" van vorig jaar had ik blijkbaar goed verdrongen, want nietsvermoedend ging ik zitten en al horende kwam het tot een grote deja vu. In grote lijnen gaat het over drank, drugs, statistieken hieromtrent en dat we er met zijn allen achter staan dat we gewaarschuwd willen worden als ons kind in een situatie wordt aangetroffen wat een ander klassificeert als "probleemsituatie", wat zelfs oploopt tot buiten zijn na 21:30. In mijn ogen is er anderhalf uur gesproken over iets wat wij bij Maaike (en voorheen bij Femke) nooit als probleem hebben ervaren. En oh ja, vorig jaar was dat ook zo, maar toen hebben we gelukkig het eerste uur gemist :-)
Maar wat gaat Maaike leren in dit schooljaar, welke uitjes zijn er, wat moet er gefinancierd worden? Dingen die wij interessant vinden, nee, daar hebben we het (nog) niet over gehad. Ik ben nog niet zo dapper hier en public een discussie over te voeren in het Noors, maar ik denk dat ik de volgende keer wat "spørsmål" ga voorbereiden. Zoals gezegd, teveel verdrongen en toch iets te onvoorbereid er naar toe gegaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten