Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

woensdag 15 augustus 2012

Typisch Noors en eten bij Ikea

Deze twee weken hebben we een zware delegatie op bezoek uit Nederland:
Femke met Opa en Oma. Femke is er al zo'n lange tijd dat we alweer allemaal gewend zijn aan elkaar. En opa en oma zijn er sinds zondag 5 augustus. En uiteraard proberen we Noorwegen op zijn allerbest te laten zien:
Noorwegen, het land van
- de watervallen (opgedroogd),
- de snelstromende rivieren (momenteel kabbelende beekjes, het blauwe streepje op onderstaande foto is de rivier langs mijn werk en deze is normaal gesproken 4x zo breed)


- de rivieren en meren vol met zalm en andere lekkere vissoorten als forel (we proberen al 1,5 week verwoed een vis te vangen en hebben tot nu toe alleen maar diepvrieszalm weten te scoren
- dan de vele vis in de zeesteden Lillesand, Homborsund enzo (mijn collega heeft zijn zoon verboden om nog verder te vissen omdat de vriezer vol ligt. Gezien onze schamele vangst in de afgelopen weken (1 visje van 15cm) denk ik dat zijn vriezer gewoon erg klein is)
- de vele vruchtbomen (maart was eerst warm waardoor de bomen uitliepen en hierna vroor het weer. We hebben een appelboom met maar 1 appel)
- het land van de topsporters (zojuist met opa naar een voetbalwedstrijd van Maaike gekeken, Birkeland heeft verloren met 9-1)
- en vooral de vele elanden die hier in de buurt te zien zijn tegen schemering (Elk, waar ben je nou??? red mijn geloofwaadigheid)

Maar we hebben uiteraard ook positieve zaken meegemaakt:
- de natuur in de buurt is prachtig en we genieten volop tijdens rondrijden.
- het weer is, op 1 regenachtige dag na, alweer 2 weken schitterend (terwijl veel mensen denken dat het altijd koud en nat is in Noorwegen)
- diepvrieszalm op de barbecue is erg lekker
- Ikea is nooit druk

Dat laatste mag raar klinken, maar het is wel een pluspuntje. Aanstaande vrijdag gaan we er eten met zijn allen. Eten bij Ikea? Jawel, gezien de drukte durven we dat gewoon. En het jaarlijkse kreeftfeest gaat weer komen.
Restauranten
Vorig jaar waren we toevallig op die dag in Ikea en hebben toen meegegeten en we vonden het buffet heerlijk. Dus dit jaar gaan we het doen met onze Nederlandse gasten

We horen dat in Nederland momenteel een kleine hittegolf heerst, Welnu, hier was het vanochtend 7 graden en we slapen 's nachts heerlijk onder onze dekbedden in plaats van er wakker bovenop te liggen.
Opa, oma en Femke gaan zaterdag weer terugrijden naar Nederland. De verwachtingen zijn tropisch dus ze zien wel een beetje tegen de reis en thuiskomst op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten