Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

vrijdag 24 juni 2016

Skilter en schilder

Skilter ofwel borden. Op het museum was er een collega vrijwilliger die vertelde hoe je dit maakt. En dat was grappig eenvoudig en kost geeneens zoveel tijd
Neem een plank (in dit geval een villmark plank)
teken de gewenste tekst in de gewenste hoogte op het bord.
Neem de bovenfrees met een geschikte frees (ik had hier een driehoek gebruikt) en frees de letters uit
Vul hierna de letters met een donkere verf. Doe dit gewoon grof, de letters hoeven niet exact gevolgd te worden, zolang de zijkanten van de letters maar goed gevuld worden
Laat de verf drogen
Schuur nu met een bandschuurder de bovenkant vlak en maak de letters "scherp" door alle verf op het vlakke gedeelte te verwijderen.
Er zijn er al meerdere gemaakt met een ander letterype. Erg leuk werken succes verzekerd.
Bestellingen? Laat gerust een mailtje achter :-)

Verder gaat het schilderen zijn gangetje. aan de zijkant van de garage toch maar weer ingegrepen door wat planken eraf te halen, in te korten en gedraaid te monteren.
En nu dus weer verder verven. Welnu, in ieder geval is de stelling weer verwijderd en ziet de voorzijde van de garage met een nieuw likje verf er weer gelikt uit.

Als gezoem omgezet omgezet zou kunnen worden in energie, dan kunnen we waarschijnlijk een paar dagen energie opwekken uit dit stukje tuin. Vele honderden hommels zijn hier in de bloemen bezig

vrijdag 10 juni 2016

Jonge koolmeesjes en gevallen verfpot

De jonge koolmeesjes in het nest naderen hun voltooiing. Grappig om te zien dat ze feilloos constateren of een van de ouders omhoog krabbelt of iets anders. Als een vervelende huiseigenaar een ouder probeert te simuleren is het direct doodstil in het nest. 
Ik heb mijn telefoon door de planken geschoven en heb op opname geklikt.

 Niet makkelijk te zien, maar er zijn hier vier vogels te tellen die zo te zien redelijk groot al zijn
Verder is het ontzettend warm hier en heeft Murphy blijkbaar een vrije dag. Mijn pot verf, die ik voorzichtig op een plank zette op de steiger, zo'n 3 meter  boven de grond, lag plotseling met een knal op de grond.
Ik weet nog altijd niet wat er nu gebeurd is waardoor de pot plotseling beneden lag, maar in ieder geval is er slechts 1 druppeltje uitgesprongen. Dus hierbij is bewezen dat het wel degelijk mogelijk is dat een pot verf op een normale manier kan landen op de grond.

zondag 5 juni 2016

Stelling maken en verhuizing van eekhoorn

Project van de dag: stelling maken
Men neme een garage die hoognodig geverfd moet worden (zelfs de buurman had al een keer een hint gegeven) en we coMbineren dat met een prachtige dag. Ik heb gepoogd zo lang mogelijk in de schaduw van de boom te blijven, maar dat hield al op bij een uur of 12
Staanders gemaakt. Moeilijkste en gevaarlijkste deel was die rechtop te krijgen. Maar met een extra voet ging dit goed en veilig
En toen was het eigenlijk gewoon waterpas erbij en  heel veel schroeven.
De ingang voor de EL auto moest wel begaanbaar blijven. Ik heb geen klachten gehoord over raar schurende geluiden tijdens het inrijden van de garage, dus waarschijnlijk was de hoogte van de schoren goed
Nu gaat het grote werk dan beginnen. Ik heb de avond opgeofferd aan opruimen, deels binnen en deels buiten, de knotjes maken het onmogelijk om volledig buiten te werken.
Nog niet hard nagedacht hoe ik de achterkant van de garage kan doen: er is nagenoeg geen plaats voor een stelling omdat er een aangebouwd hok in de weg staat, bovendien is de helling naar beneden vanaf de achterkant verschrikkelijk steil.

Regelmatig als ik in de garage of het plankenhok bezig was, hoorde ik het gekrabbel van een eekhoorn. Soms zag ik hem ook, zowel in als buiten de garage. Ik had al het vermoeden dat er iets aan de hand was, en vandaag zag ik hem plotseling met takjes tegen de muur opklimmen. Toch maar eens even kijken nu. Nu hebben we al 4 vogelnestjes die uitgekomen zijn, maar een eekhoorn in de garage is toch iedere keer weer een soort schrikken met die herrie. Dus ik heb dit toch maar weggehaald in de hoop dat ie gewoon een boom uitzoekt zoals de rest van zijn soortgenoten.