Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

woensdag 6 november 2013

Prachtige grauwe dag

We blijven het heerlijk vinden dat we thuis komen en we toch gewoon onze jas uit kunnen doen ondanks dat de verwarming uit heeft gestaan. En ondanks dat het behoorlijk wat koud geworden. Van Marjolein heb ik begrepen dat een van haar collega's met de fiets is uitgegleden en inderdaad, het is verraderlijk glad op sommige plekken. Het is mistig en het vriest. De hoogste tijd om de spijkerbanden onder mijn fiets te leggen
Bijkomend voordeel van winter vind ik altijd dat het weer heerlijk stil wordt op de wegen. Letterlijk. Niets tegen motorrijden hoor, maar voor de meeste motorrijders lijkt het een dusdanig dure hobby dat er vaak ergens anders op moet worden bezuinigd, veelal de geluidsdemper.
En zo worden ook de uitzichten af en toe opvallend anders. 7:45 vanochtend, door de mist en de temperatuur van -2 zag de wereld er nagenoeg zwart-wit uit.



En toen verder met de fiets naar de zaak, alwaar een bericht hing dat iemand zijn fiets was gestolen uit het fietsenhok. En dat terwijl mijn fiets er toen ook stond.
Nu nemen ze in Noorwegen nog niet echt de moeite om de fietsen op slot te zetten. Onze theorie is dat je het net iets moeilijk moet maken dan bij de buurman, en mijn fiets staat als oer-hollander altijd op slot (en 1 slot is lastiger mee te nemen dan geen slot). Maar ik ga toch maar overwegen om weer een tweede slot mee te nemen. Zelfs hier in Noorwegen dus...