Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

Ben, Marjolein, Femke en Maaike in Noorwegen

dinsdag 27 augustus 2013

Vakantie en verbouwingstips

Van vakantie vieren is dit jaar niet veel gekomen. 5 juli kregen we de sleutel van ons huis, 11 juli kwamen na bijna 2 jaar opslag onze meubels uit Nederland, 14 juli kwamen onze dames thuis uit Nederland, samen met opa en oma die een week op bezoek bleven. Kort hierna kwamen Roland en Marleen met de kinderen enkele dagen, zijn we hierna met hun een lang weekend in Porsgrunn geweest en zijn ze het weekend erna nog een keer gezellig op bezoek geweest. En nu zijn we dan langzaam aan de verbouwing begonnen.
Het lekkere is dat we het een 10 jaren plan hebben genoemd en we daarom dus iedere dag buiten koffie zitten te drinken. Het is namelijk een fantastisch mooie zomer, we kunnen al wonen en haast hebben we niet.
Een doorn in het oog waren alle stopcontacten die ogenschijnlijk al 26 jaar geen schoonmaakdoek hadden gezien. En hoe kun je deze het beste schoonmaken? Inderdaad, losschroeven en in de vaatwasser

In Porsgrunn hebben Roland, Niels en ik een paar keer de roeiboot gepakt en zijn we in het fjord gaan vissen. We hadden iedere dag een vis op de barbecue, maar we kunnen niet de kost verdienen als visser.
We zagen Noorse kinderen schelpjes zoeken en deze later gebruiken om krabbetjes te vangen. En laat dit nu een veel verdienstelijker bezigheid zijn dan vissen vanuit een roeiboot. Ten eerste is er geweldig veel leven onder water direct aan het strand. Ten tweede zie je het gebeuren. Een schelpje in het water en je ziet werkelijk de krabbetjes erop af rennen, bijten en dan kun je het touwtje ophalen. Alle kinderen van 12 tot (bijna) 20 zaten een groot deel van de dag krabbetjes te vangen
 maar het was verder zeker een mooie omgeving rond Porsgrunn
Hierna kwamen Roland en Marleen bij ons op bezoek, hebben we kano's gehuurd en zijn we op het Oggevatn, zo'n 15km van ons vandaan gaan varen en grillen. toen de barbecue goed op temperatuur was ving Roland nog een forel die het erg goed deed op de barbecue .
En na alle visites zijn we echt begonnen met de verbouwing aan ons huis. Op de begane grond alleen al hebben we 7 verschillende soorten vloerbedekking, dus een streven in het huis is meer standaardisatie. Als eerste zijn we aan ons opslaghok begonnen. Hier was de oude keuken "hergebruikt" en zaten deurtjes op hun kop gemonteerd om de knoppen nog op een logische plaats te krijgen. Dit hebben we eruit gesloopt, de plinten verwijderd, Marjolein heeft alles nieuw geverfd, het oude zeil hebben we verwijderd en nieuwe tegelvloer erin.

Hierbij de nog niet helemaal schoongemaakte nieuwe tegels. Alles is gesneden uit 60x30 tegels. Een dergelijk ontwerp levert extra arbeid op, maar het resultaat vinden we veel leuker en als bijkomend voordeel levert dit nagenoeg geen afval op.Bijgaand 1/2 tegel snijafval.
Hiermee ga ik in de volgende vloer waarschijnlijk gebruiken als mozaiek.
Meer verbouwingstips zullen volgen